Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення

Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього президента, якщо той продовжить переслідувати свідків і присяжних. Про це у понеділок, 6 травня, пише Reuters.

Мерчан заявив, що штрафи накладені раніше "не стримали підсудного від неодноразового порушення наказу суду і те, що він виніс останнє попередження, вже 10 за рахунком, через коментарі, зроблені Трампом у соцмережах та ЗМІ".

"Надалі суд повинен буде розглянути тюремне ув’язнення", - сказав Мерчан звертаючись до Трампа.

Слуга Феміди додав, що це "останнє, що я хотів би зробити".

"Є багато причин, чому тюремне ув’язнення є для мене справді останнім засобом. Я розумію значення цього рішення", - додав він.

Як вказує агентство, згідно з правилами, за неповагу до суду обвинувачені можуть бути відправлені під варту на 30 днів. Однак конституційні питання, які виникають у зв’язку з ув’язненням кандидата в президенти, раніше не порушувалися, а також не розглядалися матеріально-технічні заходи, необхідні для взяття під варту обвинуваченого, якого супроводжує підрозділ секретної служби.

У свою чергу, Трамп заявив, що готовий ризикнути ув’язненням.

"Наша конституція набагато важливіша за в'язницю. Це навіть не порівнюється. Я віддам цю жертву будь-коли", - сказав він звертаючись до судді.

Reuters вказує, що претензії судді стосуються того, що Трамп заявив у ЗМІ про "несправедливість того, що журі присяжних було обрано з району, який на 95 відсотків складається з демократів".

Судді цей коментар розцінили як такий, що не лише поставив під сумнів чесність і, отже, легітимність цього провадження, але також спричинив побоювання за безпеку присяжних та їхніх близьких.

У квітні в Нью-Йорку розпочався судовий процес проти президента США Дональда Трампа за звинуваченням у спробі підкупу порноакторки Стормі Деніелс за нерозголошення інформації про їхні стосунки.

Його звинувачують у тому, що у 2014 році він за 130 тисяч доларів намагався підкупити Деніелс, щоб перешкодити їй оприлюднити свої заяви про сексуальні стосунки. При цьому Трамп заперечує факт цієї зустрічі.

Окупанти вночі атакували Одещину - через падіння уламків БПЛА є руйнування

неділя, 19 травень 2024, 11:56

У ніч проти неділі, 19 травня, російські окупанти спрямували ударні безпілотники на Одеську область. Унаслідок падіння уламків збитих "шахедів" пошкоджено інфраструктуру регіону. Про це інформують Сили оборони півдня України. "Ворог продовжує системний...

Злочин ворога: Окупований Маріуполь активно заселяють росіянами та мігрантами з Центральної Азії, - Андрющенко

неділя, 19 травень 2024, 11:50

Країна-терорист Росія активно заселяє тимчасово окупований Маріуполь громадянами РФ, а також мігрантами із Центральної Азії. Проте більша частина міста досі порожня, тому загарбники активно готують квартири українців до заселення росіян. При цьому оста...