Пригоди емісара Путіна у Берліні: ​Кулеба розповів, як Козак "тишком-нишком" їздив до Німеччини пробивати російську позицію по Донбасу з радником Меркель

Заступник адміністрації президента Росії Дмитро Козак, якого називають куратором Кремля з питань Донбасу, їздив на переговори в Берлін таємно, його візит в Німеччині не вважають офіційними.

Новими деталями переговорів поділився міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі "Сніданку з 1 + 1", зазначають Патріоти України.

"Я хочу підкреслити, що пан Козак відвідав Берлін фактично в російському стилі: тишком, нишком. Не офіційно, приїхав, поговорив з одією людиною, зовнішньополітичним радником канцлера Меркель, і поїхав. А коли ми були в Берліні, то німецька сторона підкреслювала фактично на всіх зустрічах, в тому числі публічно, що це перша іноземна делегація, яку офіційно приймає Берлін з початку карантину. Цей акцент підкреслює, що ті, хто приїжджали до цього, то це не були офіційні переговори", – сказав Кулеба.

Глава українського МЗС підкреслив, що Козак тільки обговорив ініціативи України і бачення їх Росією, ніяких рішень прийнято не було.

"Ключове питання, яке всіх цікавить, перш за все німецьких партнерів: а як же зробити так, щоб Росія конструктивніше реагувала на ті ініціативи, які Україна робить, які німецькі, французькі партнери вносять, щоб вони теж йшли на зустріч, а не тільки висували ультиматуми. І ось предметом розмови було саме це: яке бачення Росії, де у них є гнучкість, де немає і які можна напрацювати компромісні рішення. Але запевняю, що за нашою інформацією, підтвердженою з різних джерел, на зустрічі пана Козака, яку він мав у Берліні ніяких рішень прийнято не було. Це було саме обговорення, щоб краще зрозуміти один одного" – сказал міністр.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...