Пригожин дарма старався. Китай відмовився давати "вагнерівцям" зброю, - ЗМІ

Російська приватна військова компанія "Вагнера", яка бере участь у повномасштабній війні в Україні, безуспішно просила Китай надати зброю на початку року. Як повідомляє Financial Times, про це свідчать секретні документи Міністерства оборони США, які потрапили в мережу.

Згідно з одним із опублікованих документів Пентагону, представники ПВК "Вагнера", яка контролюється близьким соратником Владіміра Путіна Євгенієм Пригожиним, "шукали боєприпаси і обладнання" в Китаю "на початку 2023 року".

Але станом на початок січня Китай "не надіслав (ПВК "Вагнера" – ред.) жодної зброї, навіть для випробувань, і не мав жодних контактів із (ПВК "Вагнера" – ред.) щодо постачання зброї", йдеться в тому ж документі.

У "зливах" Пентагону також згадуються успішні приклади придбання ПВК "Вагнера" зброї в інших союзників Москви – Білорусі та Сирії.

Згідно з одним із документів, на початок січня Білорусь "уже поставила 50% обіцяної зброї" та запропонувала надіслати "вагнерівцям" 300 тисяч снарядів для гранатометів ВОГ-17. Бойовики також придбали в Сирії шість гранатометів СПГ-9 і 180 гранат у невстановлений час.

А в Туреччині ПВК "Вагнера" намагалась домовитись про закупівлю безпілотників, систем радіоелектронної боротьби, контрбатарейних систем і гаубичних артилерійських установок, але отримала відмову.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...