Пригожин готує "вагнерівців" не для фронту, йому потрібна власна армія на випадок хаосу в Росії, - Ігаль Левін

Військовий аналітик, офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Ігаль Левін вважає, що "кухар Путіна" Євген Пригожин створив приватну військову компанію "Вагнер" для того, щоб мати власне військо на випадок хаосу в Росії. На першому місці у "вагнерівців" не стоїть участь у війні проти України, передають Патріоти України.

Таку думку він висловив в інтерв'ю головному редактору "ГОРДОН" Олесі Бацман. За його словами, йдеться про власну армію Пригожина на випадок того, що у Кремлі може статися криза влади диктатора Володимира Путіна.

Водночас "вагнерівці" беруть участь у війні проти України, однак у них не стоїть на першому місці, наприклад, захопити Бахмут чи інше українське місто.

"Для нього на першому місці стоїть створення своєї армії на випадок кризи і вакууму влади в Росії, якихось ситуацій. Як Мао Цзедун говорив: "Гвинтівка народжує владу". Тобто ті, у кого буде більше гвинтівок у руках, ті зрештою і будуть диктувати свої умови за кризи влади Путіна та його вертикалі", – сказав він.

Левін зазначив, що кістяк "вагнерівців", так звана "еліта" – це всього 5-10% від усіх найманців. Їх бережуть – вони не беруть участь у штурмових атаках, для цього ПВК вербує зеків із російських колоній.

"Кажуть, що саме кістяк, саме справжні вагнерівці – це від 5% до 10% – вони у лобових атаках не беруть участь. Їх бережуть. І Пригожин їх береже. Вони набираються досвіду. І ці нескінченні атаки... Вони чотири місяці вже там штурмують на сході, вони потрібні, щоб пси війни фактично набралися безпрецедентного, унікального досвіду на випадок, коли Росії доведеться підписувати якісь угоди з Україною на умовах України, тобто фактично програють війну – і буде вакуум влади. На коні хто буде? Не якісь ліберали в опозиції, які перебувають за кордоном і у них немає зубів, а той, хто має ось багато озброєних, злих, професійних хлопців", – вважає експерт.

Під час наступальних операцій, як сказав Левін, професійні "вагнерівці" діють за принципом загороджувальних загонів, а колишніх в'язнів кидають уперед.

"Після такого вогневого придушення вони посилають у пішому порядку через посадки, зруйновані будинки, зруйновані будівлі, села, ферми і так далі якраз зеків або інших рядових вагнерівців, яких не шкода, ротами зазвичай. Рота – це від 50 до сотні людей. А ось якраз професійні вагнерівці, які становлять кістяк, розміщені десь збоку: відносно на фланзі, спостерігають. Українцям доводиться стріляти по справжніх вагнерівцях. Цим вони виявляють свої позиції. Тобто видно, де перебувають українські воїни. І по них уже починають із різних систем озброєння працювати професійні вагнерівці", – зазначив Левін.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...