Пригожин грає на останні штани? Пентагон оприлюднив, скільки "Вагнер" щомісяця витрачає на війну проти України

"Кухар путіна" задіює всі доступні йому ресурси, щоб піднятись у владну верхівку недоімперії зла

Очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин на війну Пригожин витрачає понад $100 млн на місяць. Про це заявив офіційний представник Ради з національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє «Голос Америки».

За оцінками американської розвідки, ПВК «Вагнера» Євгенія Пригожина відправила на фронт в Україну 50 тисяч бойовиків, 40 тисяч із яких – засуджені з російських в'язниць. Розвідники підтвердили, що «вагнерівці» відіграють ударну роль у наступі на Бахмут.

«Схоже, що містер Пригожин готовий просто кинути своїх солдатів у м'ясорубку оптом», – заявив Кірбі.

Зазначається, що лише за останні тижні в боях загинуло близько 1000 бійців ПВК, 90% з них були поспіхом навченими та погано екіпірованими. Але самого Пригожина люди не хвилюють, а лише змагання з російським Міноборони та посилення свого впливу.

«Він (Євген Пригожин ред.) значно більше зацікавлений у торгівлі впливом у Кремлі, ніж у людях, яких він вербує на війну. Для нього єдино важливо – наскільки добре він виглядає в очах Путіна і наскільки добре ставляться до нього в Кремлі. Тому нам цілком очевидно, що ПВК «Вагнера» стає центром влади, який конкурує з російськими військовими та іншими російськими міністерствами», – зазначив Кірбі.

Американська розвідка також підтвердила інформацію своїх британських колег про те, що ПВК «Вагнера» отримала партію зброї із Північної Кореї. Зокрема у листопаді було поставлено ручні протитанкові гранатомети та ракети.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі США в середу, 22 грудня, оголосило про нові обмеження на експорт технологій для російської приватної військової компанії «Вагнера» з метою подальшого обмеження її спроможностей через участь у російському вторгненні в Україну.

Ізраїль в шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:53

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у за...

Великий промах: Фортифікацію треба будувати так, як росіяни побудували "лінію Суровікіна", - експерт

понеділок, 20 травень 2024, 18:42

Якби Україна побудувала лінію оборони так, як це зробили російські окупанти, "це було б дуже непогано". Про це "Еспресо" сказав ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман. У цьому контексті він нагадав так звану "...