Пригожин кидає виклик Путіну: У британській розвідці зробили цікавий висновок після гучних заяв ватажка ПВК

Риторика ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина переростає у непокору кремлівському диктатору Володимиру Путіну і російській владі, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії, опублікованому 15 червня в Twitter, передають Патріоти України.

В огляді нагадали, що 10 червня Міноборони Росії зажадало від усіх ПВК і "добровольців" підписати з ними контракти. 13 червня Путін, виступаючи на телебаченні, підтримав цей крок.

До цього Пригожин активно піддавав гострій критиці керівництво Міноборони, але покладався на авторитет Путіна. Однак, 14 червня він заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. І тому ніхто укладати договори не буде".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик більш широким верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року, крайній термін для підписання контрактів добровольцями, ймовірно, стане ключовою точкою у протистоянні", - йдеться в огляді британської розвідки.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...