Пригожин "кидає" зеків на гроші, а дезертирів на фронті страчують загони ліквідаторів: ЗМІ розкрили нові деталі про "порядки" в ПВК "Вагнера"

Російський бізнесмен, власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин "кидає" завербованих зеків на гроші. Водночас "вагнерівців"-дезертирів публічно страчують так звані загони ліквідаторів, передають Патріоти України.

Відповідні подробиці про "порядки" у ПВК "Вагнера" розкрили російські ЗМІ, пише Telegram-канал "Можемо пояснити". Журналісти-розслідувачі верифікували кількох найманців, один з яких сидів 17-річний термін за подвійне вбивство, другий потрапив до колонії за замах на вбивство. Вони розповіли, як проходить служба у лавах пригожинської армії.

Так, за свідченнями "вагнерівців", відправкою ув'язнених на війну займається Міноборони Росії. Конкретно вказаних зеків та ще 105 людей забрали 8 листопада автозаками та відвезли до аеропорту, звідки вони вилетіли до Луганська.

За словами бойовиків, вербуючи у свої лави, Пригожин обіцяв їм повну амністію та зарплату у 100 тис. рублів. Але жодних грошей вони так і не отримали.

Також співрозмовники журналістів розповіли, що штурмовиками призначають колишніх наркоманів, яких серед завербованих більшість.

"Вони взагалі й*нуті, просто йдуть напролом, абсолютно неосудні. Вони сидять по 18 років за життя, у когось 20. Їх називають "рексами". Причому цих "рексів" зараз більшість", – розповіли "вагнерівці".

З тих самих "рексів", за словами пригожинських терористів, складаються загони ліквідаторів. "Бували випадки страти перед строєм. Почалися обстріли, один із зеків заліг і не став прикривати своїх. Обстріл пройшов, він повернувся назад, а йому кричить старший: "Чому ти не пішов уперед?" І його вбивають. Старшого вбивають, якщо його команда дезертує", – розповіли вони.

Водночас зекам заборонено асоціювати себе з "ЧВК Вагнера", їм наказують вважати себе якимось проектом і називати себе не можна.За словами колишніх ув'язнених, втрати серед "рексів" та взагалі ув'язнених – величезні. Вони просто пруть напролом, а потім їх відвозять до розбитих лікарень або до підвалу біля соляної шахти.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...