Пригожин наближається до краху і втратив майже всю свою ПВК "Вагнер", - полковник Череватий

Власник ПВК Вагнер Євгеній Пригожин наближається до свого краху і в боях із Силами оборони України втратив майже всіх своїх найманців, заявив речник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий, передають Патріоти України.

В інтервʼю Radio NV Череватий розповів, що вагнерівці закінчують відігравати важливу роль у спробах штурму Бахмута на Донеччині, тому що "вони фізично вже потрошку закінчуються".

Нещодавно Пригожин, відомий також як кухар російського диктатора Володимира Путіна, заявив, що якщо вагнерівці відійдуть від Бахмута, то Збройні сили України зламають російський фронт і дійдуть до кордонів РФ, а може і далі. На думку Череватого, ця заява свідчить про спробу Пригожина залякати та шантажувати керівництво РФ.

"Я думаю, це якраз добрий маркер того, що, втративши майже всю цю свою ПВК, намагаючись стати якимось військово-політично суб'єктним, насправді він наближається до свого краху, а відтак і від всього цього вихваляння, що він єдиний, хто може нормально воювати. Це теж було для нас корисно, тому що він постійно принижував російські Збройні сили", — розповів Череватий.


Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...