Пригожин отримав звання "Корупціонер року-2022"

Міжнародна організація "Центр розслідування корупції та організованої злочинності" (OCCRP) присудила так званому "кухареві Путіна" і керівнику "ПВК Вагнера" Євгену Пригожину звання "Корупціонер року - 2022". Про це повідомила сама OCCRP на своєму сайті, передають Патріоти України.

"Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну на боці Кремля воює незаконна приватна армія, лави якої поповнюють ув'язнені.

Очолює її Євген Пригожин - олігарх, який цього року став живим символом найжахливіших явищ Росії. Брудні гроші, первісне насильство, цинізм і безкарність навіть перед обличчям російського закону - всі похідні схвалюваної державою корупції об'єднуються в його постаті.

Саме тому - поки його найманці сіють смерть у черговому українському місті - експертне журі OCCRP присудило Пригожину звання "Корупціонер року - 2022", - йдеться у повідомленні.

Кандидатів на звання висувають читачі, журналісти, редактори OCCRP, партнерські організації, а також члени журі. Фіналістами премії разом із Пригожиним у 2022 році були: Суд Європейського Союзу, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент Нікарагуа Даніель Ортега. Пригожин змінив на цій "посаді" самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який був корупціонером року у 2021-му.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...