"Пригожин уже смертник": Правозахисниця заявила, що "кухар Путіна" стрімко втрачає авторитет

Скандальний ватажок терористичної ПВК Вагнер Євген Пригожин почав втрачати контроль над ув’язненими, яких відправляють на війну проти України. Окрім того, Пригожин вже не має підтримки серед оточення російського диктатора Володимира Путіна та його еліти, передають Патріоти України.

Як зазначила засновниця російської благодійної організації "Русь сидящая" Ольга Романова в інтерв'ю 24 каналу, у Кремлі Пригожина сприймають як прислугу. На її думку, для оточення Путіна він вискочка, офіціант, кухар і взагалі ніхто. Він багато років знайомий з диктатором, але він завжди був для нього прислугою. Водночас вона підкреслила, що "кухар Путіна" уже смертник.

"Пригожин смертник. Він це чудово розуміє. Нічого вже з цим зробити не можна, змінити нічого не можна", - зауважила вона.

На думку правозахисниці, на Пригожина чекає Міжнародний кримінальний суд в Гаазі. Якщо ж очільнику ПВК "Вагнера" не пощастить, то він або загине в боях, або його приплюснуть путінські соратники чи сам Путін, або його хтось отруїть. Вона наголосила, що жити очільнику Вагнера буде неможливо.

"Тільки змагаючись за власне життя, що він власне зараз і робить, може його у який спосіб продовжити", - зазначила Романова.

За її словами, Пригожин занадто багато поганого зробив за своє життя, щоб отримати прощення від світу та суспільства – це неможливо. "Це, безумовно, військовий злочинець. Він не дурна людина, тому не боїться нічого і йому немає чого втрачати. Він продовжує свої дні на землі коштом життів, які він кладе на війні", - розповіла вона.

Романова повідомила, що саме через це він і є цінним для Путіна. Правозахисниця пояснила, що смерть вигідна для президента Росії. Через це Пригожин досі й тримається на плаву."Оточення Путіна, звісно, боїться Пригожина, абсолютно його не поважає і бажає його позбутися", - наголосила вона.

Романова додала, що зараз Пригожин продовжує втрачати вплив, бо в російські в’язниці прийшли представники Міністерства оборони. Тепер вже вони вербують ув'язнених. І ув'язнені віддають перевагу Міноборони РФ, а не ПВК Вагнера. Причина – залякування позасудовою карою.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...