Пригожин відвідав 2 тис. колоній: Спливли нові деталі, як у РФ вербують ув'язнених на війну проти України

Наближений до російського диктатора Володимира Путіна підприємець Євген Пригожин, з яким пов'язують приватну військову компанію "Вагнера", особисто займається вербуванням російських в'язнів на війну проти України. Він зізнався, що вже відвідав дві тисячі колоній у пошуках майбутніх військових злочинців, передають Патріоти України.

Примітно, що 300-400 ув'язнених з кожної колонії погоджуються поїхати на війну в Україну. Про це в інтерв'ю Наталі Влащенко на YouTube розповіла російська журналістка та правозахисниця Ольга Романова.

За її словами, у ПВК "Вагнера" вдається завербувати кілька сотень людей із кожної колонії. Романова підкреслила, що це може свідчити, що десятки тисяч військових злочинців можуть опинитися на війні в Україні.

"Пригожин у своїй промові сказав, що він уже відвідав 2 тисячі колоній. У середньому там сидить 1200-1300 людей. Відразу вербуються 300-400. Ось і рахуйте: вже десятки тисяч завербованих. Пішли чутки, що їх уже бачили в Новосибірську та Пермі, але поки немає вагомих підтверджень, говорити нема про що. Але, на жаль, останнім часом все найгірше підтверджується", – розповіла Романова.

Також правозахисниця додала, що завербованих, котрі намагаються втекти з поля бою, розстрілюють на місці. При цьому в'язні воюють не під своїми іменами, тому родичі не мають жодних шансів з'ясувати долю завербованих.

"Він (Пригожин, – ред.) говорить про те, що якщо ти розвернешся, то відразу смерть, відразу розстріл. Це ми знаємо зі слів "вагнерівців", що побували в боях. Він говорить про те, що ув'язнені самі собі обирають командира і спеціалізацію. Вони воюють не під своїми іменами, а під прізвиськами. Ми знаємо, що поранені, що лежать у Луганському шпиталі з цинічною назвою "імені визволення Луганська", лікуються під прізвиськами. 20% він вербує відразу, 20% погоджуються і щось підписують", – зазначила правозахисниця.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...