Пригожин за добу невдалого бунту втратив весь свій політичний капітал, - Insider

Російський олігарх, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин втратив підтримку росіян через свій невдалий бунт. Хоч до цієї події він гіпотетично міг позмагатися з диктатором-диктатором РФ Володимиром Путіним за президентське крісло. Про це повідомляє The Insider, матеріал якого базується на опитуванні незалежної соціологічної групи Russian Field,, передають Патріоти України.

Зазначається, що у травні соціологи провели телефонне опитування щодо бажаного кандидата на посаду наступного президента РФ. Опитування показало, що 30% з тих, хто не побоявся відповідати, назвали чинного очільника Кремля Путіна. Одразу після нього йшов Пригожин, який набрав 2%.

"Ця цифра здається смішною, лише 2%, але це дуже багато. У відкритому опитуванні Пригожин переміг узагалі будь-якого федерального політика. Якщо міряти рейтинг у закритих списках, він мав би просто колосальний успіх", - наголошує соціологиня Дар’я Павлова.

Експертка також наголосила, що ще на початку цього року майже 15% респондентів нічого не знали про очільника "Вагнера". Якщо говорити про підтримку Пригожина поза контекстом майбутніх президентських виборів в Росії, то за тиждень до заколоту Пригожина його підтримували 55% росіян - це на 14% більше, ніж у лютому 2023-го.

Після того, як вагнерівці" не дійшли до Москви, соціологи провели опитування. Воно показало, що ставлення до Пригожина погіршилося. Разом з тим 29% опитаних все ж продовжують підтримувати дії ватажка "Вагнера".

Опитування показує, що громадяни Росії залишилися задоволені результатами переговорів Пригожина і білоруського "президента" Олександра Лукашенка. Майже 75% заявили, що задоволені результатами конфлікту.

"Політичний капітал, набутий "кухарем Путіна" внаслідок війни з Україною, був розгублений за два дні. Тепер російське суспільство переживає лише через те, що Євгена Вікторовича не вдалося притягнути до належної відповідальності", - в матеріалі.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб, повідомляють ізраїльські ЗМІ у суботу, 27 липня. . Відомо, що ракети впали біля місцевого стадіону, т...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...