"Приєднати" до Криму чи Росії: Колихаєв розкрив сценарії окупантів щодо Херсонської області

Росія навряд чи готує "референдум" щодо створення у Херсонській області так званої "ХНР". Вона відмовилася від сценаріїв "республік", передають Патріоти України.

Ймовірно, Москва розглядає два варіанти - "приєднання" регіону до окупованого Криму або звернення колаборантів до Держдуми з проханням, мовляв, відправити Херсонщину до складу РФ. Загарбники готові до порушення міжнародного права, однак у них проблеми з лояльністю місцевого населення. Про це заявив мер Херсона ігор Колихаєв.

У інтерв'ю РБК-Україна він розповів про те, що російська влада навряд чи зацікавлена в побудові нових "республік", серед іншого, і у Херсонській області. Вони, швидше за все, розглядають можливість "приєднання" регіону до захопленого Криму або безпосередньо до РФ.

"Їм не потрібні ще якісь "днр", "лнр" або "хнр". Їм не треба псевдореспублік. Думаю, що у росіян є два шляхи. Перший - приєднати Херсон до Криму. Другий - вони вже створили так званий "Комітет порятунку", куди обрали тимчасове керівництво в особі Володимира Сальдо. Їм легше наразі звернутися до Думи і попросити, щоб Херсонську область просто приєднали до РФ. І, до речі, ми про таке вже чули", - вважає Колихаєв.

За його словами, загарбники готові піти на порушення міжнародного права, однак у них у Херсонській області є проблеми з лояльністю населення. Наразі ситуація не дозволяє провести нібито "референдум".

"Щоб пройшов референдум, вони повинні показати людям, що вони не окупанти, що їх тут чекали, що людям з ними дуже добре. Але цього і близько немає", - каже мер.

Однак, як вважає херсонський градоначальник, окупанти можуть повернутися до такої ідеї вже взимку. Якщо армія України не просунеться в питанні звільнення регіону, на той час вирішувати питання, можливо, буде вже пізно.

"Аналізуючи і прикидаючи, як вони можуть діяти, можу припустити, що нові розмови - більш предметні - про референдум почнуться ближче до грудня 2022 року або січня 2023-го. Якщо на той час ЗСУ не зроблять відповідних рішучих кроків і дій у бік звільнення Херсонської області, тоді, дійсно, може бути пізно", - підкреслив мер Херсона ігор Колихаєв.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...