Приїхав із гуманітаркою для місцевих: Кардинал Ватикану потрапив під обстріл біля Запоріжжя

Кардинал Ватикану Конрад Краєвський потрапив під обстріл в Україні, коли доставляв гуманітарну допомогу від імені Папи Франциска неподалік Запоріжжя. Вогонь із легкої зброї по його команді відкрили в ту мить, коли вони закінчували розвантажувати запаси для місцевих жителів. Разом із своїми товаришами кардинал шукав укриття, повідомляють Патріоти України із посиланням на Vatican News.

Їм вдалося залишитись неушкодженим і продовжити свою місію. "Вперше в житті я не знав, куди бігти… тому що бігти недостатньо. Ти повинен знати, куди йти", – розповів він пізніше.

Після цього інциденту кардинал Краєвський підтвердив свою віру в те, що "ми можемо лише молитися і повторювати: "Ісусе, я вірю в Тебе".

Також священнослужитель розповів, що цей день, 17 вересня, для нього знаменний: "Минуло дев'ять років відтоді, як Святий Отець обрав мене папською милостинею, і цього дня я був висвячений на єпископів". І саме в цю річницю він опинився під Запоріжжем, у місці, яке, як стверджує кардинал, не відвідує ніхто, окрім військових, оскільки там постійно тривають сильні обстріли.

Видання зазначило, що кардинал Краєвський наразі перебуває в Україні вчетверте після вторгнення Росії 24 лютого, щоб доставляти гуманітарну допомогу, розарії та духовну близькість від імені Папи Франциска. Кардинал польського походження вирушив спочатку до Одеси, потім до Запоріжжя, де й перебуває нині, далі його місія продовжиться на Харківщині.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...