Прийняли важливе рішення: Зеленський на Ставці прямо поставив запитання Залужному і Сирському про Бахмут

Президент Володимир Зеленський детально розповів про сьогоднішнє засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому було вирішено посилити українські позиції у Бахмуті. Про це глава держави сказав у своєму традиційному відеозверненні увечері, 6 березня, передають Патріоти України.

За його словами, на засіданні розглянули ситуацію на оперативних напрямках, у кожній ключовій точці боїв. "Доповідали Головком, командувачі, розвідка. Була особлива доповідь щодо ситуації в Бахмуті, навколо міста і більш як годинна розмова. Фактично саме тема Бахмута стала основною для цієї Ставки.

Хочу бути відвертим у таких темах. Буває, на жаль, багато різних дезінформаційних повідомлень. Від тих, хто навіть чути не може абсолютно закритих розмов про оборону, але щось стверджує про якісь нібито рішення щодо питань оборони. Суспільство має розуміти сенс наших оборонних операцій, правдивий сенс", – зазначив Зеленський.

Президент розповів, що на Ставці прямо поставив питання об’єднаного стратегічного угруповання військ "Хортиця генералу Олександрові Сирському, і головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному про те, якою вони бачать далі оборонну операцію на Бахмутському напрямку – чи відійти, чи продовжувати оборону й посилюватись у місті.

"Обидва генерали відповіли: не відходити й посилюватися. І ця позиція була одноголосно підтримана Ставкою. Інших позицій не було. Я сказав Головкому знайти відповідні сили, щоб допомогти хлопцям у Бахмуті", – додав Зеленський.

За його словами, Сили оборони знищують окупанта всюди, де це дає результат для України. "Бахмут дав і дає один із найбільших результатів за час цієї війни, за час усієї битви за Донбас", – підсумував глава держави.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....