"Прийняв рішення": Бульба пояснив, чому Лукашенко наказав збивати "Шахеди" на території Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення збивати російські "Шахеди", які заходять до території РБ. Про це розповів в ефірі "КИЇВ 24" засновник білоруського "Білого легіону" Сергій Бульба, передають Патріоти України.

"Лукашенко прийняв рішення оцінювати небезпеку дронів, які залітають на територію Білорусі, коли він загрожує інфраструктурі чи цивільним людям. Було прийнято рішення, в такому випадку збивати, чий би то не був дрон", - сказав він.

З його слів, 10 днів тому Лукашенко організував "спектакль", коли казав про те, що збили 13 "Шахедів", які нібито летіли з України. Він це робив спеціально для Росії.

Також Бульба пояснив інцидент 5 вересня, коли Білорусь підіймала винищувачі, щоб збити російські "Шахеди". Він додав, що російські блогери казали, що ці безпілотники нібито зайшли з Харківського напрямку, що це Україна нібито атакувала Білорусь.

"Але це російські блогери. Схожа інформація з’явилася в Мозирській районній газеті. Вони спочатку стверджували, що це український дрон, але потім зняли цю інформацію", - додав він.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...