Прийшли о 5-й ранку: НАБУ провело обшук у Коломойського, - ЗМІ

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук в олігарха Ігоря Коломойського, під час якого вилучили документи та ґаджет, завантаживши його вміст. Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Свідки події розповіли виданню, що представники слідства прийшли до помешкання Коломойського в Буковелі о п’ятій ранку неділі, 18 вересня. За даними ZN.UA, обшук стосувався справи про заволодіння майном і коштами компанії Укрнафта на майже 13 млрд грн в цінах 2015 року.

Джерела в НАБУ заявили виданню, що «чи не вперше на їхній пам’яті був обшук, про який нікого не попереджали».

На запитання "Української правди", чи справді детективи бюро провели в нього обшуки, Коломойський відповів: «Не чув». За даними видання, він був у Буковелі ще тиждень тому.

ZN.UA пише, що олігарх поки не проходить у справі Укрнафти як обвинувачений, підозру йому не оголошували. Однак він є співвласником компанії.

2 вересня САП та НАБУ оголосили вісім підозр через 13 млрд гривень збитків, завданих Укрнафті. Дії підозрюваних кваліфікували за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України — заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...