"Прихована форма масової мобілізації та загроза вторгнення": У РФ оголосили збори резервістів улітку, а не традиційно навесні, - екс-представник президента в Криму

Те, що наразі ці збори оголошені агресором саме влітку, а не традиційно навесні, можна було б пояснити й карантинними заходами. Але насправді це не так.
Борис Бабін. Фото: УНІАН.

Екс-представник президента в АРК Борис Бабін заявив про те, що в Росії оголосили збори резервістів влітку, замість традиційного весняного періоду. Також в указі не вказано терміни завершення зборів. Про це він написав у "Фейсбуці", повідомляють Патріоти України.

Бабін зазначив: "У державі-агресорі президентським указом від 29.06.20 № 430 оголошено призов осіб з запасу на військові збори. Такі призови в РФ й раніш відбувалися щорічно, прикладом за указами від 11.06.16 N 283, від 19.04.17 № 179, від 19.03.18 № 114, від 21.02.19 № 70.

Та й те, що наразі ці збори оголошені агресором саме влітку, а не традиційно навесні, можна було б пояснити й карантинними заходами. Але насправді вкрай важливе інше. Усі вказані вище попередні щорічні путінські укази передбачали призов запасних на збори з чітким строком їх проведення - до двох місяців.

А ось сьогоднішній указ, уперше в цій серії за багато років, жодних строків тривалості призову не встановлює. Фактично ним особи призиваються владою РФ з запасу - до особливого розпорядження.

Таким чином указ № 430 можна вважати прихованою формою масової мобілізації в Збройні сили РФ запасу, на невизначений строк та у невідомому наразі обсязі. Зазвичай в соціально-географічних умовах РФ повноцінне насичення військ призваними особами варто очікувати не раніше ніж через місяць, а скоріш за усе десь днів через сорок-п`ятдесят".

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...