Прикордонники КНР отримали екзоскелети. Солдати стали сильнішими та витривалішими (відео)

Бійці зі сталевими кістками та суглобами можуть переносити набагато важчу екіпіровку, та пересуватись при цьому набагато далі. При тому що екзоскелет важить більше багатьох китайських вояків.

Прикордонники КНР отримали екзоскелети

Китайські прикордонники у важкій для пересування гористій місцевості почали експлуатацію екзоскелетів, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЗМІ КНР.

Підрозділи, які охороняють кордон в гірських районах країни, отримали комплекти від компанії Chongqing Niudi Technology Development (CNTD).

Китайський екзоскелет розробили фахівці Університету національної оборони НВАК спільно з CNTD.

Комплект являє собою набір шарнірів, які повторюють суглоби ніг. З ними з’єднана підставка під ранець, що розподіляє навантаження поза опорно-рухового апарату людини.

Прикордонники КНР отримали екзоскелети. Екзоскелет КНР від Chongqing Niudi Technology Development. Фото: ЗМІ КНР

Вантажність китайського екзоскелета становить 70 кілограмів. Як повідомлено, розробка відноситься до пасивних – в її конструкції відсутні електричні або гідравлічні приводи.

Ймовірно, китайський екзоскелет використовує принцип накопичення і віддачі енергії за допомогою збалансованих важелів шарнірних зчленувань.

Випробування екзоскелета показали зниження навантаження на людину в статичних положеннях на 91%, і в русі – до 44%. При цьому, навантаження на спину знизилася на третину.

Альтернативні екзоскелети

Перший екзоскелет був створений в 1960-х компанією General Electrics спільно з американськими військовими. Проте, конструкція не знайшла застосування через високу масу комплекту, і технологічні недосконалості. Проте, відтоді військові США не залишають спроб отримати серійні екзоскелети.

У 2019 році солдати розвідувального підрозділу 10-ї гірської дивізії Армії США приступили до тестування екзоскелетів ONYX.

Екзоскелет ONYX від Lockheed Martin. Фото з відкритих джерел

ONYX – це розроблений компанією Lockheed Martin потужний екзоскелет нижній частині тіла, в якому використовуються електромеханічні колінні приводи, набір датчиків і комп’ютер зі штучним інтелектом для підвищення сили та витривалості людини.

Екзоскелет ONYX повинен істотно полегшити військовим піше пересування на далекі відстані. Сам пристрій важить 6.4 кг і може автономно працювати до 8 годин при установці батареї вагою 2,7 кг або 16 годин при установці акумулятора на 5,4 кг.

У разі, якщо оператор йде порожняком по рівній місцевості, екзоскелет просто відключається, але починає надавати підтримку, якщо боєць починає спускатися з гори або підійматися на неї або приймає вантаж і несе його.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...