Прикордонники України виявили японського шпигуна

Громадянин Японської Держави намагався виїхати з України зі шпигунським обладнанням, повідомляють Патріоти України з посиланням наДержавну прикордонну службу України.

Пасажир рейсового автобуса громадянин Японії, їхав через пункт пропуску «Паланка».

Військовослужбовці Білгород-Дністровського загону виявили в іноземця технічні засоби негласного зняття інформації.

Затриманий намагався приховано вивезти обкладення в Молдову.

Під час спільного з митниками ДПСУ огляду в речах іноземця виявили: дві пари окулярів, дві ручки та годинник, в яких були вмонтовані приховані камери та мікро-USB розєми.

За цим фактом проінформовано компетентні органи. «Шпигуна» через кордон не пропустили, технічні пристрої встановленим порядком вилучили.

В українському законодавстві існує ряд законів, що нормують використання спеціальних засобів для запису відео та аудіоінформації.

Покарання за порушення цих правил передбачені, зокрема, ст. 182 і 359 Кримінального кодексу.

Так, якщо ст. 182 Кримінального кодексу встановлює відповідальність за вторгнення в особисте життя в принципі, то в статті 359 того ж зводу законів мова йде про незаконне використання спеціальних технічних засобів прихованого отримання інформації.

Якщо за результатами експертизи не встановлено, що засіб запису є спеціальним технічним засобом прихованого отримання інформації, кримінальне провадження буде відкрито за вищевказаною 182 статтею.

Приховане відеоспостереження за кимось або чимось в Україні законом забороняється, як і продаж спеціального обладнання для стеження і, відповідно, його придбання.


"Рускій мір" несе лише смерть: У мережі показали, на що окупанти перетворили Роботине (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 9:14

Село Роботине повністю зруйноване окупантами. У населеному пункті не залишилось жодної вцілілої споруди, передають Патріоти України з посиланням на Сили оборони півдня в Telegram. "Ось так зараз виглядає Роботине, яке навіть неможливо назвати населеним...

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...