Прикордонники України збиватимуть безпілотники, отримано відповідні права та засоби


Державна прикордонна служба отримає спеціальні засоби, що дозволяють виявляти безпілотники, а також перехоплювати їх управління або збивати. Про це заявив начальник управління організації прикордонної служби Сергій Вороний, зазначають Патріоти України.

За його словами, за останні роки істотно почастішали випадки використання БПЛА для злочинної діяльності. Зокрема, безпілотники активно використовуються для контрабанди сигарет.

Вороний зазначив, що нещодавно набули чинності зміни до закону України Про Держприкордонслужбу, які вдосконалили порядок застосування співробітниками ДПСУ спецзасобів та військової техніки для припинення протиправної діяльності на кордоні.

Так, прикордонники отримали право застосовувати проти дронів зброю і спецзасоби. Вороний підкреслив, що у разі виявлення дронів-порушників зброя застосовуватиметься без попередження.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...