Прикинуться зацікавленими: Будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, - ISW

Тимчасове припинення війни на території України буде вигідне Росії, оскільки це надасть їй можливість відновитися, перегрупуватися для майбутніх наступальних операцій і зміцнити контроль над окупованими територіями. Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Крім того, максималістські цілі Росії щодо подальшого територіального розширення в Україні залишаться незмінними. Експерти наголошують, що окупанти можуть вдавати, що зацікавлені в пропозиції поступок щодо становища України в західних інституціях, з метою стимулювати Захід до вжиття попереджувальних кроків щодо територіальної цілісності України.

В обговореннях відкритості Путіна до переговорів через закриті канали не фігурує твердження про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої території України. Офіційні представники Росії продовжують наголошувати, що амбітні цілі Путіна не виключають можливості анексії раніше окупованих українських територій або придбання додаткових земельних володінь в Україні.

Інтеграція України до Європейського союзу і НАТО являє собою тривалий процес, який не розкриється безпосередньо після будь-якого припинення вогню. Існує ймовірність, що Росія може тимчасово вдавати, що згодна з цими вимогами, прагнучи прискорити зміцнення контролю над окупованими територіями.

Аналітики у військовій сфері помітили, що немає підстав вважати, що Путін відмовиться від будь-яких зобов'язань, що стосуються дозволу Україні інтегруватися в західні політичні, економічні та військові структури. Це відбувається за умови, що російські військові зберігають здатність переслідувати свої інтереси і заважати Україні в цьому прагненні. Путін уже порушив попередні зобов'язання Росії, не дотримуючись суверенітету і територіальної цілісності України, включно з анексією Криму, що сталася в 1991 і 1994 роках.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...