Принесла фекалії: У Криму пенсіонерку засудили до двох років колонії через "осквернення" могили російського окупанта

У незаконно анексованому Криму окупанти засудили пенсіонерку Валерію Гольденбергу до двох років колонії-поселення. Про це повідомляє видання "Ґраті", передають Патріоти України.

У квітні цього року 61-річна Гольденберг принесла на цвинтарі у своєму селі кров та фекалії на могилу морпіха Валентина Ісайчева, який загинув 24 березня під час знищення російського корабля "Орськ" у порту Бердянська.

Свій вчинок жінка пояснила "почуттям помсти та співчуття до України". "Оскільки я проти того, що Росія напала на Україну, то приблизно 4 квітня 2022 року, коли я дізналася, що військовослужбовці звільнили Бучу, Ірпінь, Гостомель Київської області, то я вирішила облити кров'ю могилу військовослужбовця Росії, який воював та загинув на території України. Там військовослужбовці Росії вбивають мирних людей", – наголосила пенсіонерка.

Гольденберг розповіла, що хвилювалася за доньку, яка живе у Черкасах, за рідних та знайомих у Полтаві, Одесі, Харківській області. У березні вона дізналася, що у Ворзелі Київської області загинув разом із усією родиною її однокласник. Журналістам видання не вдалося підтвердити його загибель.

Як повідомляє оvd.news, пенсіонерку визнали винною у "знущанні над похованням за мотивами політичної ворожнечі". Її засудили до двох років колонії-поселення. Наразі жінка перебуває у СІЗО, в якому вона провела вже два місяці.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...