"Припинення допомоги Україні - гірше за Афганістан у 10 разів": Сенатор- республіканець звернувся до Трампа та його послідовників через урізання 24 млрд з бюджету США для України

Ліндсі Грем (Фото: EPA)

Сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що припинення допомоги Україні з боку США буде "вдесятеро гірше за Афганістан". Про це він повідомив в ефірі Face the Nacion.

За його словами, 45 президенту США Дональду Трампу та всім республіканцям, які виступають проти підтримки України, варто зрозуміти, що подібна позиція є помилковою.

"Найбільша помилка, яку ми зробили з часів війни з тероризмом, – це виведення військ з Афганістану. Якщо ми відключимо Україну, це буде в 10 разів гірше, ніж в Афганістані. Ось і Тайвань. Припинення фінансування України – це смертний вирок для Тайваню", – сказав Грем.

Він зазначив, що диктатор Володимир Путін не зупиниться і продовжуватиме воювати.

"Республіканці, які кажуть, що Україна для нас не має значення, ви помиляєтеся. Війна стає більшою, а не меншою. От і Тайвань. Якщо Україна зможе перемогти Росію, у Китаю буде менше шансів вторгнутися на Тайвань, і Путін буде зупинений", – резюмував сенатор.

  • 30 вересня 2023 року обидві палати Конгресу США – Палата представників та Сенат – підтримали бюджетну резолюцію щодо фінансування федеральних витрат на наступні 45 днів. Текст резолюції не передбачає нового фінансування України до 17 листопада включно.
  • Білий дім просив Конгрес виділити для України $ 24 млрд до кінця 2023 року.
  • Востаннє Конгрес ухвалював допомогу Україні у розмірі $48 млрд у грудні 2022 року – до того, як республіканці взяли під свій контроль Палату представників.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...