Припинення вогню в Україні буде за півроку? Чому Захід і Зеленський одночасно говорять про переговори


У Брюсселі вже майже ніхто не сподівається, що Україна поверне окуповані РФ території, однак офіційно про це ніхто не хоче говорити, передають Патріоти України з посиланням на Welt.

Розвиток ситуації в зоні бойових дій для Києва складається "набагато гірше", ніж це часто подається у суспільному дискурсі, а прорив російськими військами другої лінії оборони України є "лише питанням часу"

Власне тому, зауважує видання, військові та дипломати з Євросоюзу і НАТО прогнозують припинення вогню протягом найближчих шести–дев’яти місяців незалежно від результату президентських виборів у США.

Згасання віри в перемогу України високопоставлені співрозмовники видання пояснюють тим, що Захід в майбутньому, ймовірно, не збільшить військову підтримку Києва до рівня, що дає змогу розпочати успішний широкомасштабний контрнаступ.

Окремо Welt акцентує, що у Вашингтоні, Берліні та інших європейських столицях надто бояться ескалації конфлікту та непередбачуваності Путіна, зокрема ймовірного застосування ним тактичної ядерної зброї.

Окрім цього, на Заході побоюються розпаду Російської Федерації і того, що контроль над понад шістьма тисячами російських ядерних боєголовок може потрапити до рук таких людей, як очільник Чечні Рамзан Кадиров.

Вельми показово, що синхронно з появою у західних ЗМІ публікацій подібного змісту, помітно активізувалася у глобальному медіапросторі українська влада. Зокрема, президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким журналістам заявив, що офіційний Київ не може не запросити Росію на другий саміт миру, оскільки за її участь виступає фактично вся світова спільнота.

Своєю чергою голова Офісу президента Андрій Єрмак у розмові з Bloomberg наголосив, що "нам потрібно якомога швидше покласти край цій війні, щоб досягти справедливого миру".

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...