Приречені на "жест доброї волі": Наступальні можливості військ РФ під Херсоном погіршилися ще більше, - ISW

У Росії все ще мало живої сили, щоб наступати в Херсонській області. Спроба штурму її диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) із 10 окупантів означає ще більшу деградацію сухопутних військ країни-агресора, передають Патріоти України.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Аналітики посилаються, серед іншого, на дані південного командування ЗСУ.

В останньому вказали про спробу штурму українських позицій під Херсоном десятьма членами російської ДРГ. "Це дозволяє припустити, що наступальні можливості Росії на Херсонщині ще більше погіршилися. 10 осіб – надто мало, щоб ефективно діяти як маневрена одиниця", – зазначили експерти.Вони додали, що такі дії з боку окупантів означають ще більшу деградацію сухопутних військ РФ.

"Вони деградували настільки, що намагаються проводити наступальні операції, а ешелони розташовуються занадто низько, щоб досягти значних успіхів", – підкреслили в ISW.

Водночас заява командування, пишуть експерти, узгоджується з кампанією ЗСУ щодо послаблення російських логістичних можливостей у західній частині Херсонської області. А також із попередніми оцінками аналітиків щодо зниження морального духу російських військових, які перебувають в Україні.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...