Приречений: Кримському мосту загрожує серйозна небезпека, - експерт

Регулярні влучання блискавок можуть зруйнувати Кримський міст, незаконно збудований Росією на окупованому півострові. Про це розповів директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, під впливом блискавок міст втрачає свої несучі якості. "Якщо блискавка влучає в міст, то вона несе руйнування. Тому що на конструкцію впливає висока температура. По суті, це плазма, яка випалює матеріал. Якщо вона не випалить його остаточно, то якість металу або бетону в будь-якому випадку падає, і вони втрачають свої несучі якості", – говорить Сергієнко.

За його словами, блискавка може завдати серйозної шкоди навіть мосту, спорудженому з дотриманням всіх нормативів і правил. "Якщо він навіть якісно і добре зроблений, це не допоможе. Єдиним засобом є спеціальні засоби захисту проти блискавки. Але це дуже недешеве задоволення", – додає експерт.

Джерело: Сегодня

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...