Прирівняли до державної таємниці? Росіян саджатимуть у в'язницю за... публікацію селфі

У Росії ще тугіше "закрутили гайки". Тепер загриміти за ґрати в РФ можна за селфі з армії або із лікарняної палати, фото з вечірки поліцейських, зображення Гітлера або відверті кадри з дівчиною. Про це пише РІА "Новости" з посиланням на коментар юриста RTM Group Хомякова, передають Патріоти України.

Юрист нагадала, що не можна показувати інших людей без їх згоди та порнографію, тим більше з неповнолітніми, робити пости із закликами до екстремізму, масових заворушень та вживання наркотиків і публікувати кадри, які можуть розкривати державну таємницю або паплюжити вигляд органу влади.

Також Хомякова вказала на виключення. Дозволяється публікація зображень людини, яка не давала на це згоди, але позувала за гроші або випадково потрапила в кадр в громадському місці. В останньому випадку метою публікації не повинно бути зображення конкретної особи. Також допускається оприлюднення фотографій в інтересах держави або суспільства.

Крім того, є можливість публікації еротичних і навіть порнографічних кадрів, крім тих, в яких беруть участь діти. Для цього потрібно отримати висновок мистецтвознавчої експертизи про те, що зображення представляють художню або наукову цінність і мають сюжет.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...