Прирівнюються до терористів, з якими перемовин не ведуть: Умєров - про корупціонерів

В Міністерстві оборони України буде нульова толерантність та терпимість до корупції. Про це сказав міністр оборони України Рустем Умєров, виступаючи в парламенті 6 вересня перед призначенням на посаду, передають Патріоти України.

Він зазначає, що боротиметься з корупцією. "Нуль толерантності та нуль терпимості до корупції. Кожна вкрадена гривня коштує життя та безпеку наших воїнів. В моїй філософії корупціонери прирівнюються до терористів, а з терористами жодних перемовин не ведуть. Наш план максимально унеможливити корупційні прояви", - підкреслив Умєров.

За його словами, треба повноцінно запустити агенції із закупівель і він вважає це "питанням честі". Умєров заявив, що має намір провести аудит усіх напрямів роботи міністерства.

"Міністерство оборони є ключовим органом із формування стратегій і політик оборони. Одним із перших кроків на посаді наша команда зробить аудит усіх напрямів, які є у Міністерства оборони", - зазначив він.

Умєров наголосив, що серед важливих стратегічних завдань - підвищення оборонної спроможності українського виробника. "Все, що можна виробляти в Україні, треба виробляти в Україні", - додав він.

Міністр наголосив, що серед операційних першочергових завдань – початок активної підготовки необхідної інфраструктури до повноцінної експлуатації винищувачів F-16.

Умєров наголошує на необхідності запустити Єдиний реєстр призовників, який унеможливість будь-які корупційні ризики. Він зазначив, що для нього війна почалася не в 2022 році і навіть не в 2014 році.

"Для моєї родини та всього кримськотатарського народу війна з Росією почалася кілька століть тому, коли Москва вперше окупувала мій рідний Крим. Я народився в депортації, дитиною пережив всі складнощі російського колоніалізму, який намагався зробитии так, щоб корінний кримськотатарський народ почував себе чужим на своїй землі", - сказав Умєров.

При цьому наголосив, що Росії це не вдалося раніше і не вийде ніколи.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...