Прислухався до поради Саакашвілі? Зеленський звільнив генерала Кривоноса з РНБО

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїл Саакашвілі закликав звільнити Сергія Кривоноса із посади через критику заяви президента про загальну мобілізацію.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Відповідний указ № 604/2020 глава держави підписав 29 грудня. Про це повідомила прес-служба Офісу президента на офіційному сайті, передають Патріоти України.

Згідно з документом, Кривоноса направлено в розпорядження Міністерства оборони.

Текст указу

Нагадаємо, напередодні генерал-майор Кривонос "підіграв" російським пропагандистам, публічно розкритикувавши ідею Зеленського масово мобілізувати жінок і чоловіків у разі нового нападу РФ. Військовий заявив, що на практиці такий сценарій не відбудеться.

Зеленський зі свого боку говорив, що за масштабного вторгнення Росії на територію країни під загальну мобілізацію потраплять усі громадяни, включно з жінками.

Додамо:

  • Кривонос став заступником секретаря РНБО в березні 2019 року.
  • 50-річний військовий – генерал Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.
  • У 2019 зареєструвався для участі у виборах президента (від політичної партії "Воїни АТО"), але зняв свою кандидатуру на користь п'ятого глави України Петра Порошенка.

В Конгресі США звинуватили Білий дім у відправці зброї в Кенію, фактично за рахунок України

середа, 22 травень 2024, 4:15

Республіканці звинуватили адміністрацію Байдена в тому, що вона в обхід законодавців відправила кенійським військам, розгорнутим на Гаїті, військове обладнання на десятки мільйонів доларів, яке могло б бути використане для допомоги Україні, повідомляє ...

Постачав неякісні куртки для ЗСУ: Директора українського товариства спіймали під час отримання хабаря

вівторок, 21 травень 2024, 23:54

Правоохоронці викрили директора товариства, який планував постачати неякісні куртки Збройним силам України. Йому повідомили про підозру у наданні 4 тис. доларів хабаря. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Офісі генерального прокурора, передають ...