Пристрасті за Стерненком: Вірний "адьютант" Авакова звинуватив Порошенка в організації погрому Офісу Зеленського і обіцяє покарати всіх винних

ПанГеращенко мабуть забув, що вже не виборна особа, а держслужбовець, заступник міністра МВС, котрий не має права висловлювати публічно приватні підозри, тим більше робити політичні заяви. Хоча, згадуючи справу Шеремета, і не такі "орли" грішили подібним

Колишній президент Петро Порошенко є зацікавленою особою, якій вигідні заворушення, що сталися біля будівлі Офісу президента, Антон Геращенко, котрий після програшу на парламентських виборах обіймає посаду заступник міністра внутрішніх справ, зазначають Патріоти України.

Як підкреслив високопосадовець в ефірі Радіо Свобода, екс-президент зацікавлений у подальшій дестабілізації ситуації.

"Зацікавленою особою є Петро Олексійович Порошенко. Це моя особиста думка. Петру Порошенку потрібно робити все, щоб було чим гірше, тим краще для нього", — сказав Геращенко.

Водночас дії протестувальників під будівлею Офісу президента він назвав проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців.

"Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшло що поліція застосувала силу, пролилася кров. Ми не будемо йти на шляху такої провокації, у нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок. Ті, хто замовляють і проплачують такі акції, хочуть, щоб пролилася кров", - написав у Фейсбук Геращенко.

Він зазначив, що"розумні дії керівництва поліції завадили планам провокаторів".

"Розбите скло, таблички на будівлі Офісу президента будуть замінені на нові. Образливі, матюки будуть змиті", - написав Геращенко.

false
"Особи, які порушили закон, які трощили державне майно, за яке, до речі, були сплачені кошти платників податків, будуть притягнуті до відповідальності, і вони відшкодують завдані збитки через суд. Всі вони зафіксовані як поліцейськими камерами, так і камерами ЗМІ. Тому ніхто не уникне відповідальності!",- зазначив заступник міністра.

Також він вважає, що більшість мітингувальників не порушували порядок. "Лише кілька десятків людей будуть нести відповідальність за хуліганські дії", – підкреслив заступник міністра.

"Головне, що сьогодні не пролилася кров, і залишилися цілими кістки, голови і суглоби як провокаторів, і правоохоронців. Повірте, не було жодних проблем оципити будівлю ОПУ сотням правоохорниць, які чекали поруч, і не дозволити пошкодити стіни, вікна та таблички. Але тоді б замовники провокації досягли своєї мети - кровопролиття під об'єктиви відеокамер з подальшими закликами до повалення законно обраної влади", – констатував Геращенко.

false

Заворушення біля Офісу президента:

  • Біля офісу президента України на Банковій у Києві прихильники засудженого активіста Сергія Стерненка влаштували заворушення.
  • Відтіснили поліцейських від бічного входу в будівлю.
  • Протестувальники підпалили фаєри і кидали їх у бік поліцейських і в ВП.
  • Крім того, розмалювали вхідні двері і стіни ВП, написали: "Аваков - чорт", а також розлили червону фарбу, що символізує кров.
  • Також розбили вікна і ВП і спробували підпалити табличку на будівлі.

Справа Стерненка:

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Сергію Стерненко і другому фігуранту справи Руслану Демчуку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 роки і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника Антимайдану Сергія Щербича.
  • Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за статтею 146 вже закінчився термін притягнення до кримінальної відповідальності.
  • Стерненка і Демчука взяли під варту в залі суду і відвезли в СІЗО, де вони пробудуть до вступу вироку в законну силу.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...