Приватизував за лічені місяці: Суддя КСУ, якого звільнив Зеленський, отримав від держави величезну квартиру в центрі Києва

Суддя Конституційного суду Олександр Касмінін, якого своїм указом звільнив президент Володимир Зеленський, через кілька місяців після свого призначення отримав в службове користування елітну квартиру площею 150,5 квадратів в Києва. Незабаром "служитель Феміди" домігся приватизації державного житла і став його повноправним власником, повідомляють Патріоти України.

Як розповідають джерела ЗМІ в правоохоронних органах, зараз силовики з'ясовують, яким чином Касмінін зміг отримати елітне житло і забрати його у держави за лічені місяці. Незабаром буде розпочато розслідування за однією зі статей кримінального кодексу.

Зараз квартира в будинку судді приблизно такої ж площі коштує більше 11 млн грн. Житло знаходиться в елітному ЖК "Панорама на Печерську"

Суддя КСУ, якого звільнив Зеленський, отримав від держави величезну квартиру в центрі Києва: силовики готують справу

Олександр Касмінін в 2013 році указом колишнього президента Віктора Януковича був призначений суддею КСУ. За кілька місяців йому надали в користування службову квартиру в одному з найдорожчих житлових комплексів Києва – "Панорамі на Печерську" – площею понад 150 квадратних метрів. А вже в травні 2014-го суддя домігся виведення цих апартаментів з переліку службових і приватизував.

Суддя КСУ, якого звільнив Зеленський, отримав від держави величезну квартиру в центрі Києва: силовики готують справу

Указ про скасування призначення Касмініна підписано згідно з частиною другою статті 102, пунктів 1, 17 частини першої, частини третьої статті 106 Конституції, статей 3 і 13 закону "Про національну безпеку України".

З огляду на те, що окремі судді Конституційного Суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державної незалежності і національної безпеки України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина... " – йдеться в документі.

Нагадаємо, судді Конституційного суду Олександр Касмінін та Олександр Литвинов вимагають у держави доплатити їм 1,3 млн грн зарплати за ті місяці, коли через рішення парламенту їхні зарплати були обмежені до 47 тис. грн у зв'язку з карантином.

Джерело: Обозреватель

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...