Привезли замість "пошкодженого": Окупанти знайшли нового гауляйтера Енергодара (фото)

На період поки так званий "голова військової адміністрації" окупантів - колаборант Андрій Шевчик, який постраждав від вибуху, не зможе виконувати свої обов'язки, його місце у тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області займе Кірпічов Руслан Хусяінович. Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, передають Патріоти України.

Як зазначив Орлов, травмованого Шевчика вивезли лікувати в окупований Мелітополь. За його словами, колаборантам в Енергодарі настільки не вистачає кадрів, що окупанти відряджають в наше місто своїх людей, раніше вже помічених на окупованих територіях Донецької області, зрадників України.

Орлов повідомив, що сам Кірпічов родом із Макіївки Донецької області, приїхав в Енергодар в кінці березня з окупованого Донбасу. "Окупанти одразу призначили його заступником Шевчика "з усіх фінансових, економічних питань і податків". Але по факту приставили до нього наглядачем і одночасно консультантом з організації професійного рекету в Енергодар", – написав Орлов.

За його словами, Кірпічов навчив зрадників тиснути на місцевих підприємців і забирати в них останні гроші. "Очевидно що ці кошти ідуть не в бюджет, а одразу в кишені керівництва військових РФ, які зараз осіли в Енергодарі і Мелітополі. Шевчику з цієї "економічної і фінансової діяльності" перепадає мізер. П’ятірці його найближчих соратників і того менше. Але сама машина поборів вже запущена і приносить рашистам дохід", - зазначив Орлов.

Хто такий Руслан Кірпічов

За словами міського голови Енергодара, у минулому проти Кірпічова відкривали кримінальні справи саме через злісне ухилення від сплати податків.

"Перебуваючи на керівних посадах в державному підприємстві ДП "Ресурспостач", Кірпічов разом зі своєю спільницею протягом 2008 – 2009 років здійснював махінації, внаслідок чого привласнив понад 60 мільйонів гривень, які мали б надійти в бюджет України у вигляді податків, але осіли в кишені шахрая", – пояснив Орлов.

Він додав, що окупантам варто за ним пильніше слідкувати, бо Кірпічов розуміється на шахрайстві і може красти навіть у своїх "роботодавців". Колаборанта неодноразово помічали в окупованому готелі "Сосновий бор", який перебуває під постійною охороною.

Але, на думку Орлова, шахрай і зрадник змінить місце проживання, бо приклад Шевчика показав, що ніяка охорона для колаборантів не може бути гарантією безпеки.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...