Привіт Четвертому рейху! Меркель у промові, присвяченій річниці нападу Німеччини на СРСР у 1941 році, згадала Крим і Донбас

Дії Росії щодо анексії Криму та підтримки сепаратистів на Донбасі - це порушення міжнародного права. Про це 19 червня заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у промові, присвяченій 80-річчю нападу Німеччини на СРСР 22 червня 1941 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

"Німеччина, як і весь Європейський союз, вважає неприйнятним, що Росія анексією Криму і масштабною підтримкою сепаратистів на сході України порушила міжнародне право і цим поставила під питання європейський післявоєнний порядок", - сказала Меркель.

Водночас Меркель заявила про необхідність діалогу з Росією і згадала про історичну зв'язку Німеччини і Росії. Вона наголосила, що ФРН визнає відповідальність за злочини нацистів.

"Для нас, німців, це - привід для сорому", - сказала Меркель і згадала про мільйони жертв Другої світової війни на російській, українській і білоруській територіях, а також в країнах Балтії.

Крім того, Меркель відзначила політику президента СРСР Михайла Горбачова, з якою Німеччина змогла мирно возз'єднатися в 1990 році.

Нарешті, канцлер ФРН згадала недавні події на пострадянському просторі, зокрема, висловила жаль щодо того, що "активність громадянського суспільства в Росії, а також у Білорусі, останнім часом обмежена - більш того, стала неможливою".

"Коли мирні демонстранти і неугодні представники опозиції опиняються за ґратами, це накладає важкий відбиток на наші відносини", - резюмувала Меркель.


"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...