Привів до влади монстра? І що далі? Разумков розповів, чи є загрози настання диктатури Зеленського

Влада намагається знівелювати Верховну Раду і прибрати її з політичної карти в Україні, адже на думку влади парламент є інституцією для прийняття законів, а не для дискусій. Про це в інтерв’ю виданню “Цензор.нет” заявив народний депутат, колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумковавіація, зазначають Патріоти України.

Разумков назвав неприпустимим втручання будь-якої гілки влади в роботу. На його думку, погано, коли одна гілка влади починає жерти повноваження іншої. Він зазначив, що такі дії призводять до катастрофічних наслідків для держави.

Сьогодні ми бачимо те, що парламент намагаються абсолютно знівелювати й прибрати з політичної карти країни. З Кабміном, на жаль, на мій погляд, це вже майже відбулося. Суб’єктність Кабміну зараз стоїть під дуже-дуже великим питанням. Але сьогодні так само велике питання постає і щодо майбутньої суб’єктності парламенту.
Я чую заяви своїх колег, що парламент це просто інституція, яка повинна забезпечувати прийняття законів, це не місце для дискусії. Чую заяви про те, що демократія – це влада більшості. У нас вже є сусідні держави, в яких демократія – це влада більшості й парламент не місце для дискусії
Дмитро Разумков

Нагадаємо, Верховна Рада України звільнила спікера парламенту Дмитра Разумкова. “За” проголосувало 284 народних депутати. За це рішення проголосували 284 народні депутати, переважно з владної фракції “Слуга народу” (215 голосів “за”). Також відставку спікера підтримали фракції “Батьківщина” (20 голосів), групи “За майбутнє” (19), “Довіра” (18), частина фракції “Голос” (6) та шестеро позафракційних депутатів.

Трохи раніше стало відомо, що фракція “Слуга народу” шантажувала спікера парламенту Дмитра Разумкова та вимагала призначити “потрібного” керівника Апарату Верховної Ради.

Крім того, в ексклюзивному інтерв’ю “Прямому” голова Верховної Ради Дмитро Разумков зауважив, що звернеться до суду, якщо монобільшість спробує позбавити його мандату народного депутата.

До того ж ексспікер парламенту Дмитро Разумков з трибуни парламенту заявив, що принципи, з якими він прийшов на свою посаду, залишилися для нього незмінними, проте “слуги народу” їх змінили. Зокрема Разумков розкритикував “слуг” через їхні зв’язки з офшорними компаніями.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...