Привіз "сигнали Путіна" про переговори: Зеленський розповів про зустріч із президентом Гвінеї-Бісау (відео)

Президент Гвінеї-Бісау Умару Ембало, котрий після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним приїхав із візитом в Україну, привіз сигнали про переговори від окупантів. Росія, що розв'язала жорстоку війну, передала, що хоче "налагодити мости" з нашою країною. Це підтвердив під час пресконференції за результатами зустрічі президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє кореспондент OBOZREVATEL, передають Патріоти України.

"Багато часу приділили питанню щодо сигналів від російської сторони. Пан Ембало заявив, що Росія хоче "налагодити мости". Я розповів президенту, що відбувається. Це дуже важливо. Я сказав: щоб були мости з тими чи іншими державами, потрібно, щоб інфраструктуру не підривали нам. Тоді можна буде про щось говорити в майбутньому", – підкреслив глава України.

"Інше питання: говорити з ким? Президент каже, що Росія хоче розблокувати відносини. Для початку потрібно розпочати наше Чорне море розблоковувати", – обурився Зеленський.

"І третє – усі бояться, що є ядерна зброя. Останнім часом усі говорять про якусь "брудну бомбу". Вся ця риторика йде саме від РФ. І загроза вся від них. Вони окупували нашу територію, захопили Запорізьку АЕС", – нагадав президент.

Зеленський наголосив: щоб налагоджувати відносини, необхідно, щоб держава, яка про це просить, поважала іншу сторону – її суверенітет, територіальну цілісність. "Цього немає. І все це російське бажання розмовляти, я вважаю, – це спланована риторика, яка, за їхнім задумом, повинна спрацювати і вплинути на країни, які все ще не ізолювалися від держави Росія", – додав президент України.

Зазначимо, що Ембало є не лише президентом Гвінеї-Бісау, він також очолює Економічний союз західноафриканських держав. До нього входить 15 країн, які страждають через розв'язану Путіним війну, – вони не отримують достатньо добрив, які постачала РФ, що веде до голоду. Саме через це Ембало так прагне "помирити" Україну та РФ.

Джерело: Обозреватель

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...