Призерка Олімпіади Магучіх стала об'єктом спецоперації держави-агресора: Міноборони відреагувало на скандал із армійською спортсменкою

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала обійми володарки бронзової медалі за стрибки у висоту на Олімпіаді-2020 Ярослави Магучіх з російською легкоатлеткою Марією Ласіцкене, котра до того ще є довіреною особою Путіна на виборах до органів влади РФ, зазначають Патріоти України. Маляр заявила, що українські спортсмени на міжнародних змаганнях повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна.

"Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає певні обмеження та відповідальність. Вірне слідування спортивним традиціям, приміром - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що "їх тут немає", - написала Маляр у Facebook.

Вона пояснила, що така необережна поведінка спортсменів, тим паче армійських спортсменів, може бути об'єктом інформаційних спецоперацій Росії.

Однак, заступниця міністра оборони закликала припинити цькування Магучіх, поки вона сама не пояснить свою поведінку. Коли вона повернеться з Токіо, на зустріч з нею буде чекати Ганна Маляр, про результати якої вона повідомить.

За словами заступниці, окрім Ярослави, яка є молодшим лейтенантом ЗСУ, у складі української збірної - 60 армійських спортсменів.

Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

понеділок, 29 квітень 2024, 11:57

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Не...

"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

понеділок, 29 квітень 2024, 11:52

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України. «Є низка нап...