Призначили "агентом Хунти": В ОРЛО "гібрида", звільненого в рамках обміну полоненими, засудили до 17 років за "шпигунство і підготовку терактів"

Уродженець Київської області Тарас Олексієнко нібито дав згоду на співпрацю з українською спецслужбою, перебуваючи в київському СІЗО.

Так званий «суд ЛНР» засудив звільненого в рамках обміну полоненими в 2017 році чоловіка до 17 років позбавлення волі за «шпигунство, підготовку теракту і незаконне поводження з вибухівкою і боєприпасами». Про це повідомляє «МГБ ЛНР», передають Патріоти України.

За даними «відомства», уродженець Київської області Тарас Олексієнко нібито дав згоду на співпрацю з українською спецслужбою, перебуваючи в київському СІЗО. При цьому чоловік в грудні 2017 року рамках обміну полоненими між «ЛНР» і Україною потрапив на територію ОРЛО.
Як повідомляють члени НЗФ, Олексієнко "за завданням СБУ потрапив до лав "народної міліції ЛНР", де збирав і передавав відомості про особовий склад і переміщення техніки, а також здійснював підготовку до проведення теракту в Луганську».

Ресурси ОРЛО уточнили, що «суд ЛНР» визнав його винним в скоєнні зазначених злочинів і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 17 років зі штрафом у розмірі 17 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Помста пану Фіцо у стилі Макіавеллі: Італія передасть Україні комплекс SAMP/T, який прикривав Словаччину до приходу проросійського уряду - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 6:15

Коли 2022 року прозахідний уряд Словаччини надавав свої радянські ЗРК та ракети до них Україні, Італія позичила свій SAMP/T щоб прикрити небо союзниці. Тепер ситуація змінилась. Італія планує затвердити черговий пакет військової допомоги Україні до сам...

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...