Призначив сам собі премію за екстраординарні досягнення: Екс-керівнику "Нафтогазу" повідомили про підозру

Прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективами Національного антикорупційного бюро повідомлено про підозру колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України", який виплатив собі премію на понад 229 млн грн, інформують Патріоти України.

За даними УНІАН, мова йде про Андрія Коболєва, який очолював компанію з 2014 по 2021 рік. Як повідомляє прес-служба САП, у 2018 році голова правління, зловживаючи своїм службовим становищем, ініціював розгляд наглядовою радою компанії питання про погодження виплати премії за досягнення вагомих цілей, реалізацію важливих, стратегічних проектів працівникам НАК "Нафтогаз України", включаючи членів правління.

Пізніше посадовець підготував зміни та доповнення до подання щодо виплати премії за екстраординарні досягнення, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 млн доларів США.

"При цьому голова правління свідомо приховав від членів комітету з призначень та винагород і наглядової ради компанії відомості про те, що для керівників підприємств, заснованих на державній власності, встановлено граничні розміри преміювання за підсумками роботи, а саме не більше 36 посадових окладів на рік. У результаті наглядова рада НАК "Нафтогаз України" погодила зміни, що забезпечило голові правління виплату премій", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що протягом 2018 року голові правління було незаконно нараховано та виплачено премій на суму, що перевищує максимально допустиму на 229 250 410 грн.

САП також зауважила, що протягом 2018-2021 років службові особи НАК "Нафтогаз України" не сприяли розслідуванню, ховаючи від слідства документи та матеріали компанії, необхідні для встановлення обставин вчинення злочину.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Реакція Андрія Коболєва на підозру НАБУ

Екс-голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, коментуючи вручення йому Національним антикорупційним бюро підозри в призначенні собі премії в розмірі 10 млн доларів, заявив, що не має наміру ховатись від правосуддя та відстоюватиме свою правоту за допомогою юристів.

"Короткий коментар щодо новин про підозру. Розуміючи, що відбувається її підготовка, коли перебував за кордоном, одразу повернувся в Україну, щоб не давати привід для звинувачень, що я кудись втік чи ховаюсь. Цього точно робити не збираюсь (ховатись – ред.), а збираюсь доводити свою правоту", - написав він у Facebook.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...