"Призведе до усвідомлення, де Українська православна церква, а де РПЦ": Зеленський особисто дуже просив Вселенського патріарха Варфоломія знов завітати до України, - Епіфаній

Очікуваний візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну призведе до усвідомлення, де Українська православна церква, а де Російська. Про це Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів в інтерв'ю Радіо Свобода, , зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що це буде друга хвиля такого усвідомлення після першої, яка наступила після надання ПЦУ Вселенським патріархатом Томосу про канонічну автокефалію і статус помісної церкви України на початку 2019 року.

За його словами, ця друга хвиля буде більше, ніж перша, тому у Російської православної церкви і її української філії "є певний страх перед приїздом Вселенського патріарха в Україну".

"Цей візит відбувається на запрошення не тільки президента (України Володимира Зеленського. - Ред.), але і ПЦУ. Тому що це канонічна територія Української православної церкви, згідно з Томосом. І тому ми запрошуємо Його Святість, главу нашої материнської церкви", - сказав Епіфаній.

Нагадаємо, раніше Офіс Президента повідомляв, що візит Варфоломія може відбутися на День Незалежності, якщо стабілізується епідемічна ситуація. До цього візит Варфоломія анонсували ще в 2019 році. Зокрема, про це говорив предстоятель Православної церкви України Епіфаній.


"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...