Псевдонауковець, котрий "не збудував і собачої будки": Дисертаційну статтю другого міністра освіти Зеленського фахівці проаналізували на плагіат

Сергій Шкарлет переписав статтю російської професорки, переклавши її на українську.

Сергій Шкарлет. Фото: РБК.

Виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета звинуватили у плагіаті. Підставою стала його стаття 2007 року "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація, повідомляють Патріоти України.

Аналіз статті науковцями Юрієм Бойком та Василем Садовим виявив суцільні збіги тексту з працею Людмили Гончаренко "Процесс обеспечения экономической безопасности предприятия" і підручником "Економіка підприємства" за редакцією Сергія Покропивного.

"Шкарлет переписує текст статті російської професорки Людмили Петрівни Гончаренко (у перекладі українською), надрукований 2004 року, і цієї роботи у переліку літератури в статті Шкарлета немає. Таким чином, маємо приклад нахабного академічного плагіату", - зазначають на порталі й наводять докази.

Науковці підсумовують, що збіги з чужими працями виявлені на 7 сторінках із 8, що становить 87,5%. Наголошують, що це вже 8-й аналіз академічного плагіату Шкарлета.

Сам посадовець в інтерв'ю "Радіо Свобода" заперечив факти плагіату і зазначив, що "будь-яка програма покаже співпадіння, покаже певні широковживані слова. Математичні формули взагалі "б'ються" як плагіат, таблиці "б'ються", як правило, як повний плагіат".

Джерело: Gazeta.ua

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...