"Психологічна гра": Гуменюк пояснила, яка у РФ тактика масованих обстрілів і чи є зараз загроза удару

В Україні залишається високою ймовірність ракетних ударів РФ, але громадянам не варто проводити паралелі в проміжках між останніми масованими ракетними обстрілами. Про це повідомила керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк "24 каналу", передають Патріоти України.

За її словами, останній місяць перерви між ударами був зумовлений не лише потребою часу, а й певною психологічною грою.

"Тобто всі очікують, вони постійно посувають, і в момент, коли трошки послаблюється психологічна напруга, вони завдають удар", – пояснила речниця.

Гуменюк каже, що наразі російські кораблі-ракетоносії заведені в пункти базування. В Чорному морі перебуває чотири кораблі, які контролюють надводний стан. Вони, можливо, мають на своїх бортах безпілотні літальні апарати, за допомогою яких будуть розвідувати майбутні потенційні цілі.

"Шторм на морі сприяє тому, що поки ракетоносії перебувають на базах, але він не такий критичний, щоб вони не повернулися на чергування", – додала Гуменюк і наголосила, що ситуація може змінюватися протягом 2 – 3 годин.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...