"Пташка" намагалась залетіти в тил: ЗСУ "оглушили" російський "Орлан-10"

У суботу, 10 квітня, армія Росії застосувала на Донбасі свій багатофункціональний безпілотний комплекс "Орлан-10" з розмахом крил 3 метри. ЗСУ довелося задіяти систему радіоелектронної боротьби (РЕБ). Про це прес-служба штабу Операції Об'єднаних сил розповіла в своєму ранковому зведенні, яке було опубліковане в Facebook, передають Патріоти України.

Російський дрон був зафіксований на ділянці Троїцьке - Новгородське - Новолуганське. Він перетнув лінію розмежування, намагаючись проникнути в тил української армії. Однак росіянам не пощастило - "Орлан-10" був помічений ЗСУ.

За допомогою системи РЕБ українським військовим вдалося швидко придушити ворожий безпілотник. Зазначимо, що головне завдання цього російського БПЛА - це розвідка. Разом з тим, "Орлан-10" здатний працювати як навідник вогню. Він в складі системи управління тактичною ланкою здатний транслювати цілі для ураження. Цей комплекс РФ активно використовувала у війні з Сирією. Однак нерідко він був помічений і на Донбасі. Армія Росії розпочала експлуатацію "Орлан-10" в 2010 році. На озброєння ЗСУ або будь-якої іншої армії світу, крім російської, його немає.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...