ПЦУ оголосила про власні заходи під час розкольницького "помісного Собору" Філарета"

Головним питанням залишається, чи вдасться 90-річному бунтівнику зібрати хоч кілька єпископів заради розколу

Православна церква України 20 червня проведе всеукраїнський церковно-громадський форум єдності українського православ'я, котрий проходити паралельно із "собором Київського патріархату", який скликав почесний патріарх ПЦУ Філарет (Денисенко). Про це повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), чия єпархія виступила одним з організаторів форуму, зазначають Патріоти України.

"Форум покликаний донести до суспільства меседж про необхідність та важливість церковної єдності в умовах сучасної України та констатувати, що шлях, окреслений Томосом Константинопольської Матері-Церкви про автокефалію Православної Церкви України, є на сьогодні єдино правильним і канонічним, який приведе до визнання Православної Церкви України Помісною Церквою-Сестрою в сім’ї інших Помісних Церков", - йдеться в анонсі заходу.

Форум проводиться з благословення предстоятеля ПЦУ Епіфанія (Думенко). Він буде проходити в конференц-залі біля Спасо-Преображенського собору в Києві і розпочнеться об 11:00.

В цей же час у Володимирській церкви заплановано проведення собору Київського патріархату. ПЦУ не визнає ці збори як собор і попередила, що його учасники на чолі з Філаретом будуть відлучені.

ПЦУ проведе форум єдності одночасно із собором Філарета: Шлях, окреслений Томосом, є єдино правильним і канонічним 01

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...