ПЦУ зробила рішучий крок для нейтралізації бунту Філарета

Колишні підлеглі здається таки владнали конфлікт з відставним патріархом мирним шляхом

У четвер, 5 грудня, на засіданні Священного Синоду Православної Церкви України було прийнято рішення завершити процедуру ліквідації релігійної організації "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату" та реорганізувати її в місію. Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря, зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що такий крок пов'язаний із забезпеченням гідних умов життя і діяльності патріарха Філарета.

"З метою забезпечення гідного становища Почесного Патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату" та враховуючи позицію Почесного Патріарха Філарета - створити релігійну організацію в складі Православної Церкви України в формі місії", - написав священнослужитель.

Внаслідок цього рішення патріарх Філарет зможе довічно проживати і використовувати для своєї діяльності комплекс будинків за адресою Київ, вулиця Пушкінська, 36. Також він отримає довічне матеріальне забезпечення за рахунок добровільних пожертвувань.

"Неодноразово поширювані думки, нібито Православна Церква України "бажає викинути Патріарха Філарета на вулицю" - не відповідають дійсності і безпідставно провокують непорозуміння серед віруючих та громадськості", - зауважив Євстратій Зоря.

"Синод прийняв наступні рішення: враховуючи минулі особливі заслуги в розвитку Церкви та з метою забезпечення гідного становища почесного патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української Православної церкви Київського Патріархату" та враховуючи позицію почесного патріарха Філарета - утворити релігійну організацію в складі Православної церкви України у формі місії...

Почесний Патріарх Філарет має довічне право на здійснення богослужінь у Володимирському соборі міста Києва. Довічне матеріальне утримання Почесного Патріарха Філарета і фінансування релігійної організації у формі місії здійснюється за рахунок відрахувань від Володимирського собору міста Києва та добровільних пожертв", - йдеться в офіційній заяві ПЦУ.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...