"Публічне бичування" в присутності Блінкена: Журналістка ВВС схвилювала Зеленського закидом про "Нафтогаз" і згортання реформ в Україні

Президент України Володимир Зеленський не відповів на питання журналістів, як ситуація в "Нафтогазі" позначиться на ситуації в країні. Таке питання йому поставила журналістка ВВС на прес-конференції за підсумками зустрічі Зеленського з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, зазначають Патріоти України.

Журналістка ВВС поставила президенту України та держсекретарю США кілька питань. Зокрема, про ситуацію зі зміною глави правління "Нафтогазу" та вплив Джуліані на "відкат" антикорупційних реформ в Україні.

Так, у Зеленського запитали, як вплинуть кадрові зміни в "Нафтогазі" на ситуацію в Україні, а у Блінкена - чи вплине ситуація у "Нафтогазі" на надання допомоги Україні.

"Про Джуліані. Ви запитували як він вплинув на НАК "Нафтогаз", - уточнив Зеленський.

Журналістка зазначила, що це два окремі запитання - про вплив Джуліані на "відкат" реформ в Україні та про зміну глави "Нафтогазу".

Після цього Зеленський прокоментував ситуацію з реформами в Україні, але не відповів на питання про "Нафтогаз".

"Перед Україною стоїть два виклики. Один йде ззовні, від Росії. Є загроза і зсередини: корупція, олігархи та інші особи, які ставлять свої інтереси вище за інтереси українського народу.

Ці два елементи взаємопов'язані, тому що Росія також використовує корупцію та осіб, які допоможуть їй просувати свої інтереси проти інтересів українського народу", - у свою чергу сказав Блінкен.

"У цьому контексті ми говорили про важливість продовження роботи в напрямку корпоративного урядування. Це питання надзвичайно важливе, зокрема це стосується "Нафтогазу", але не тільки "Нафтогазу". Це стосується основних інституцій", - підкреслив він.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...