"Пуск може відбутися в будь-який момент": Ворог готується до нового ракетного удару, - Гуменюк

В акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебувають три російські ракетоносії, зокрема два підводних. Тому загроза нової ракетної атаки дуже висока. Про це сьогодні, 31 травня, повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк, передає FREEДОМ, передають Патріоти України.

Вона пояснила, що виявити пуск підводного ракетоносія складніше. Таким чином окупанти намагаються ускладнити роботу нашої ППО.

"І це говорить про те, що абсолютно ймовірно, що ворог готується до завдання ракетного удару, зокрема із залученням морських ракетоносіїв. Розуміючи, що всі готові до протидії атаці, ворог може брати паузи на певний період для того, щоб застати наші сили ППО зненацька", – попередила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" наголосила, що присутність ракетоносіїв на бойовому чергуванні — це завжди дуже високий рівень небезпеки, бо пуск може відбутися в будь-який момент. Ракетоносії готові, споряджені і перебувають на бойовому чергуванні.

Вона не виключає, що окупанти крім ракет можуть знову запустити дрони, які мають на меті відволікання уваги, але і можуть самі наробити чималої шкоди.

"Тому ми говоримо про те, що за наявності ракетоносіїв загроза висока і потрібно бути напоготові. Не потрібно чекати на атаки, але реагувати на сигнали повітряної тривоги. На тлі постійного поповнення запасів дронів-камікадзе абсолютно вірогідно, що буде залучатися до атаки і дроновий відволікаючий компонент. Коли вони запускають дрони хвилями для того, щоб спровокувати роботу ППО, виявити точки її розташування і після цього завдати удару більш точними ракетами", – підсумувала Наталія Гуменюк.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...