"Пустят в расход примелькавшихся "военкоров": Фейкам росЗМІ про Донбас вже не вірять, але в Кремля є ідея

Влада РФ в історії з обстрілом монастиря під Донецьком намагається паразитувати на релігійних почуттях росіян. Однак ідея "священної війни", як в Сирії, не "заходить" російським громадянам.

Останні дні росЗМІ почали активно розкручувати новий фейк нібито про обстріл українською армією Іверського монастиря на околиці окупованого Донецька. Однак історія не чіпала росіян. Про це йдеться в новому блозі відомого російського анонімного Telegram-канала "Сито Сократа", передають Патріоти України.

"С каждым разом работа команды WarGonzo (сотрудник Russia Today Семен Пегов - ред.) все хуже и хуже. В их потоковую ложь не верят, она не цепляет", - написав ресурс.

Та сама історія, з його слів, була і з недавньою загибеллю дитини в тилу "ДНР". РосЗМІ і чиновники активно розгойдували фейк, що трагедія трапилася нібито в результаті удару безпілотника ЗСУ. Однак ефекту 2014 року з "розп'ятим хлопчиком" так і не вийшло.

"Ни новая Майнила, ни тем более Сараево не лепится на Донбассе никак. "Креатив" не заходит, что вызывает нервозность незадачливых режиссеров", - написав автор "Сита Сократа".

Він припустив, що незабаром пропагандистів, що спеціалізуються на Донбасі, можуть замінити. Це для них не дуже хороша новина. Є небезпека, що вже вони стануть жертвами провокації росіян в "ЛДНР" для накачування антиукраїнської істерії в Росії.

"Гибридная война идет не без потерь, и поскольку аудитория становится все менее чувствительной к шаблонным фейкам, нужны какие-то сакральные жертвы. Пущенные в расход примелькавшиеся "военкоры", как ранее ликвидированные террористы Моторола и Гиви, отлично ложатся в канву этой вакханалии", - вважає експерт Telegram-канала.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...