Пустили в "розхід": Названо регіон Росії, який втратив найбільше солдат на війні проти України

Серед російських регіонів Башкортостан лідирує в кількості втрат на війні проти України. Значні втрати також у сусіднього Татарстану – за кількістю офіційно визнаних загиблих він на четвертому місці, а за ліквідованими "добровольцями" – на другому, передають Патріоти України.

Відповідну статистику зібрали журналісти татаро-башкирської служби "Радіо Свобода". Український проєкт "Хочу жити" поділився матеріалом на своєму Telegram-каналі.

Станом на 29 вересня 2024 року у відкритих джерелах знайшлися дані про майже 20 000 уродженців регіонів Поволжя, які загинули на "СВО".

Кількість виявлених "двохсотих" із Башкортостану – мінімум 3026, із Татарстану – 2704.

"Це лише ті смерті, які вдалося перевірити – цю інформацію так чи інакше визнала російська сторона, родичі загиблих чи навчальні заклади й інші громадські організації", – наголосили журналісти.

Башкортостан також лідер за кількістю ліквідованих "добровольців" – їх загинуло щонайменше 1016. Для порівняння, загиблих уродженців Москви, які уклали контракт, всього 151.

Редактор "Медіазони" Дмитро Трещанін, який збирає інформацію про ліквідованих росіян, заявив, що "жодного раціонального пояснення" такої диспропорції немає.

"Шалена кількість некрологів. У якийсь момент ти розумієш, що йде один Башкортостан, причому не міста, а далекі села. У якийсь момент ти розумієш, що в тебе одні Марати й Марселі", – сказав він.

У "Хочу жити" нагадали російським солдатам, що вони можуть зберегти собі життя та здатися в полон. Додаткову інформацію можна отримати через офіційний Telegram-бот t.me/spasisebyabot.

"Ця остання ескалація...": Загострення на Близькому Сході може вплинути на результати виборів у США, - FT

четвер, 3 жовтень 2024, 12:45

Війна на Близькому Сході може докорінно змінити хід президентських виборів у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, загострення між Ізраїлем та Іраном грають не на руку кандидатці в президенти США Камалі Гарріс. Про це йдеться в статті головного оглядача ...

На "Уралвагонзаводі" вивчають захоплений у ЗСУ Leopard 2. Експерти оцінили, що то дасть технічно відсталій недоімперії (відео)

четвер, 3 жовтень 2024, 12:15

На підприємство російської корпорації "Уралвагонзавод" доставили німецький танк Leopard 2A6, захоплений російськими військовими в зоні бойових дій в Україні. Про це 2 жовтня повідомили в Defence Blog із посиланням на прес-службу компанії, передають Пат...