"Путін бачить, що Україна розділена. Незважаючи на те, що російські сили підійшли впритул, Зеленський бореться з найпотужнішими прозахідними силами - Порошенком і Ахметовим, - Волкер

У той час, коли Путін розгорнув на кордонах України багатотисячне військо, Володимир Зеленський бореться з прозахідними силами в Україні. Про це пише у статті "Зворотний відлік розпочався. Як зупинити нове вторгнення Росії в Україну" американський дипломат, колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер. Він наголошує - розкол в Україні грає на руку агресору і може прискорити вторгнення, зазначають Патріоти України.

"Путін бачить, що Україна розділена. Незважаючи на те, що російські сили підійшли впритул до кордонів, президент Володимир Зеленський бореться з двома найпотужнішими прозахідними силами в Україні — колишнім президентом Петром Порошенком і найбагатшим українським бізнесменом - у той час як інші, більш одіозні олагірхи залишаються в тіні", - пише Волкер.

"Ліквідація олігархічної політико-економічної системи України життєво важлива та давно назріла. Метою має бути зрівняння правил гри, підкріплене верховенством закону. Але нинішній підхід до деолігархізації, а також вибір часу в період посилення російських загроз лише вигідні Росії. Настав час для всіх прозахідних сил в Україні забути про свої розбіжності та разом працювати над захистом країни", - переконаний Курт Волкер.

Американський дипломат також вважає енергетичну незалежність України запорукою її безпеки.

"Інвестуйте в енергетичну безпеку України. Вразливість України перед російською агресією посилюється, коли вона залежить від енергоносіїв, що імпортуються, навіть якщо вони не імпортуються безпосередньо з Росії. Для досягнення справжньої енергетичної незалежності потрібен час, але ця мета має бути метою спільно прийнятою Україною, США та Європою, і необхідно негайно розробити політику для просування в цьому напрямку", - пише Волкер.

"Серпень та Різдво — коли весь Захід іде у відпустку — завжди здаються часом, коли на міжнародній арені відбуваються серйозні зміни. Розпад Радянського Союзу, революція в Румунії, що скинула Чаушеску, Жасминова революція в Тунісі та радянське вторгнення в Афганістан — усе це сталося в грудні. Іранська революція, що скинула шаха Резу Пахлеві, розпочалася на початку січня", - нагадав Курт Волкер.

"Ризики розгорнутої війни в Україні на це Різдво цілком реальні. Для запобігання цьому будуть потрібні термінові заходи з боку Заходу — незважаючи на різдвяні канікули", - наголошує дипломат.


Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...